tiistai 7. lokakuuta 2008

Helmikuun 2008 blogitekstit

29. helmikuuta 2008
2.Puoliaika.
Nyt sitten sunnuntaina on selkä seinää vasten. Huh. Eipä olisi uskonut vastustajasta viime sunnuntain jälkeen löytyvän tommoista ryhtiliikettä. Pleijarit on eripelejä joka ikinen vuosi, näissä sattuu ja tapahtuu kuten nytkin. Narukerä lisäsi tempoa toiselle puoliajalle ja jäimme seisomaan hokit tanassa. Narukerä karvasi agressiivisesti monella pelaajalla ja riistikin boltseja. Meillä oli 2puolikasta maalipaikkaa ei hyvä ei. Mutta sunnuntaina on sitten taas kyse elämästä ja kuolemasta HIFK;n osalta. Kautemme ei voi päättyä näin nopeesti ei vaan voi. Tarviimme kaikki kynnelle kykenevät jeesaamaan meitä yhteisen unelman tavoittelussa. Bragulle siis kaikki kannustamaan. Sunnuntaina klo 13 alkaa tärkeä peli. Pää ylös ja kohti ääretöntä ja sen yli.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 20:33 | 2 kommenttia Linkit tähän tekstiin
1.Puoliaika
Lähestulkoon täydelle katsomolle on tarjottu viihdyttävää jääpalloa. Kannattaja ryhmien taistellessa(laulaen) myös toisiaan vastaan hyvässä hengessä. Ottelu ollut aikalailla meidän jonkinmoista hallintaa. Vastustaja saanut omista virheistämme maalit sekä paikkansa. Mutikaisella oli ranteet lukossa rangaistusalueen kaarella ja kevyt neppi yläpeltiin niin tilanne on tauolla 2-4. Narukelta ensimmäinen maali oli soolosuoritus, toinen meijän harha syötöstä. Hauska isompi iski kanssa hienonmaalin pilkun kohilta suoraan ilmasta. Bra Janne. Harmi kun ite on klesa eikä voi nauttia tunnelmasta jota Porissa parhaillaan on.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 19:21 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Puolivälierä 1
Hellou bandykansa. Viestinnän hienouksia kokeillaan nyt. Itse olen kipeenä kotona mutta puhelin yhteydessä Poriin kokoajan. Ensimmäinen raportti kertoo että olosuhteet on huippukunnossa. -0-1 siinä se. Taivaalta ei tule mitään joten otolliset kelit on pelata kauden odotetuimpia pelejä. Poriin kun lähettiin stadista niin jalkarättejä tuli urakalla ja sama jatkuu edelleen stadissa.

T:Pride
lähettänyt HIFK | 17:53 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Poriin
Päivää.

Kello kolmetoista starttaa bussi Poriin päin. Illalla puolivälierä Narukerää vastaan. Nyt alkavat ne tosipelit ja vain voitto ratkaisee.

HIFK lähtee Poriin toteuttamaan kapteeni Laitisen lanseeraamaa mottoa. Kaikki loput pelit voitetaan!

Stadin Kingien sivuilla on erinomainen ja asiantunteva pudotuspeliennakko, kannattaa lukea.

Päivitämme blogia reissusta. Tunnelmia luvassa ainakin ennen peliä ja puoliajalta.

AV
lähettänyt HIFK | 11:10 | 1 kommenttia Linkit tähän tekstiin
24. helmikuuta 2008
Raportti Porista
Töttöröö!

Lukekaa raportti Narukerä-pelistä HIFK-Bandyn verkkosivulta.

AV
lähettänyt HIFK | 21:24 | 3 kommenttia Linkit tähän tekstiin
2.Puoliaika
Jäähyt 20min - 60min. Arvatkaa kumminpäin. No se ei ratkaissut peliä mutta mutta. Ottelun alussa oli varsinainen syysilma ja toisella jaksolla kauniin keväinen. Pelailimme rauhassa sillein miten osaamme ja pallo liikkui hienosti ajoittain. Joukkueen paroni(peppe) antoi semmoisen namupassin että Hagmankin olisi punainen kateudesta. Hakki tosin on aika redface. Joukkueellamme oli varaa hukatakkin muutamia maalipaikkoja. Liekeissä oli Liukkonen Pipo temppu.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 14:58 | 1 kommenttia Linkit tähän tekstiin
1.Puoliaika
Minun historian nopein maali syntyi Mutikaisen toimesta. Aloituksesta kentänläpi ja nolla kulmasta veskarin olkapään kautta ja 0-1 oli tilanne. Aikaa kului virallisen kirjanpidon mukaan 10sek mutta minun tarkat öögat näki kellon 9sek. Ensimmäinen jakso oli rikkinäinen HIFK 50min jäähyä Narukerä ei jäähyjä. Jää muuttui nihkeeksi ja teki kuljettamisen haastavaksi. Nyt on myötis ja kenttä on liukas noin 20min. Porilaisella fanilaumalle nostan lakkiani hienoa kannatusta omille. Stadin kingeihin on matkaa vielä paljon mutta silti hienoa.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 13:44 | 1 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Botnia kaatui
Iltaa.

Raportti Botta-pelistä valmis. Huomenna vielä Narukerä Porissa. Sitten tosipeleihin.

AV
lähettänyt HIFK | 0:05 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
23. helmikuuta 2008
Selvennys.
Lainaukseni Tornio pelin jälkeen jossa kerroin että ketuttaa niin ettei veri kierrä, johtu vaan ja ainoastaan siitä kun näin seuraavissa treeneissä miehen kainalosauvoissa. Kaveri on treenannut hullunlailla ja mättänyt byyrejä ennätystään kohden sekä mahdollisesti koko sarjan maalikuninkuutta mutta ei mätä enää kaudella 07-08. Laten pelit oli sitten tossa. Päätty kuin kananlento erään Tornion palloveikkojen puollustajan perse/jalka miinaan joka kehtasi vielä kuittailla taklauksen jälkeen. Late vielä kovapäisenä yritti auttaa joukkuettaan voittoon viimehetkillä vaikka jalka ei kantanutkaan kunnolla. Kova jätkä on Late ja tsemppiä paranemiseen.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 20:21 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
2.Puoliaika

Voittajasta ei epäselvyyttä kun mie ja sie oli vauhdissa, heitä avusti Laine. Peli oli siistiä ja rehtiä. Vauhtia tosin ei liiemmin mielestäni ollut. AV illal skrivaa lisää.

Arvoitus. Kumpi on hän. Mie vai Sie.
T: Pride
HUovilan Pekalle kiitoksia ns.Livekuvista
lähettänyt HIFK | 16:59 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
1.Puoliaika

Aurinkoisessa kelissä pelattiin nauttivaa jääpalloa stadin kingien laulaessa kovaäänisesti. Meiltä maalit on tehneet Laine 2 Hauska J 1 Liukkonen 1. Hauskan maali oli taas varsinainen maalivahdin painajainen. Jos yrität ottaa kiinni etkä onnistu ottamaan käsiä pois edestä voi sairausloma olla tarpeen.Kuvassa syntyy avausmaali. T: Pride

lähettänyt HIFK | 15:47 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Lauantai

Päivää erittäin aurinkoiselta bragulta. Olosuhteet on hyvät jääpallon pelaamiseen. Aurinko voi jonkinaikaa haitata näkyvyyttä. Pelavaan kokoonpanoon on noussut Erik Hörhammer. Runkosarjan loppu häämöttää ja ensiviikolla olkaa helmipelit. Palaillaan taas ottelun alla. Sankoin joukoin katsoon nauttimaan mahtavasta kevätilmasta. Alkulämpö käynnissä
. Kuvat Pekka Huovila
T:Pride
lähettänyt HIFK | 13:16 | 1 kommenttia Linkit tähän tekstiin
22. helmikuuta 2008
Perjantai

Iltaa huippukuntoiselta kentältämme. Kiitoksia Kallion iltavuoro ryhmälle joka teki loistavan jään aamun kaatosateen jäljiltä. Huomenna on paikallisderby jotka ovat usein olleet hyvin jännittäviä. Jengi on intoa täys huomisesta, onhan noi aina ns. eripelejä kuin normi runkosarjan matsit. Sen verran korjaan epäselvyyttä että kun lainasin Rautiaisen biisin sanoja, en todellakaan tarkoittanut sillä tappiotamme vaan aivan toista asiaa. Siitä asiasta ehkä tuonnempana.


T: pride
lähettänyt HIFK | 18:07 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
20. helmikuuta 2008
HIFK jääpallo mediassa
Hyvää päivää.

Tarvittiin siis kärkiottelu, jotta saatiin lehdistö ja jopa urheiluruutu kiinnostumaan HIFK:n pelistä. Suomenruotsalaisten sanomalehti Hufvudstadsbladet arvotti HIFK-ToPv-ottelun jopa urheiluosastonsa pääuutiseksi. Tässä linkki HBL:n juttuun. Harmi että kuva ei näkynyt ainakaan minun koneella. Siinä Tastén kurvasi laidan lähellä. Koko artikkeli sai tilaa noin kaksi kolmannesta sivusta.

Myös Hesari oli paikalla. Ilman kuvaa tosin. Linkki juttuun. Rullaa sivun alareunaan niin löydät linkkejä muihin viime aikojen Hesarin jääpallojuttuihin. Esimerkiksi naisten MM-kisat noteerattiin Hesarissa.

No meillä blogissa onneksi on kuvia. Näyttää hyvin olevan Tornion kavereilla kulmaryysi hallussa. Toisaalta kun Mutikainen lataa, vahvemmatkin katsovat järkeväksi väistää! Tämä oli HIFK:n avausmaali. Klikkaa kuvaa, niin saat suuremman ja näet pelaajien ilmeet. Kuva Katja Ketola.

Lisää kuvia viikonlopun peleistä Stadin Kingien kuvakansiossa.

Televisiokameratkin oli raahattu Kallioon. Urheiluruudun pätkän moni varmasti näkikin, mutta ruotsinkielisten Sportnytt kannattaa katsoa myös. Mielestäni se on paljon parempi pätkä kuin Urheiluruudun, ehkä siksi että Sporttnytt näyttää pari torjuntaakin eikä vain ainaiset maalivahdin loikat kun pallo on jo verkossa.

Jääpallo sai siis erinomaisesti tilaa lehdissä ja televisiossa sunnuntaina ja maanantaina. Syy siihen on, että pitkästä aikaa tapahtui jotain raportoimisen arvoista. Näkyvyys kauden mittaan on ollut mielestäni viime vuosia heikompaa, sillä paikalliset ilmaislehdet eivät ole toistaiseksi raportoineet juuri yhtään. Myös jääpallolle uskollinen HBL on selvästi kiinnostunut vain kovista ja jännittäviksi odotetuista peleistä.

Eikä lehtiä voi moittia. Ennakkoon selvistä otteluista on parempi jättää kertomatta kokonaan. Ensinnäkin toimittajan on vaikea löytää mielenkiintoista näkökulmaa ja lukijat kyllä huomavat sen. Toiseksi lukijaa ei kiinnosta maalintekijöiden luettelo, vaan draama jonka seurauksena kotijoukkue voitti jännän ottelun.

Näkyvyys paranee kevättä kohti varmasti.

AV

PS. Laitetaan tähän vielä linkki ruotsalaisen Per Hellmyrsin blogiin seikkailuista Venäjällä Kazanin Raketa-seurassa.
lähettänyt HIFK | 10:58 | 2 kommenttia Linkit tähän tekstiin
19. helmikuuta 2008
Tiistai
Iltaa. Viikonloput pelit on puitu ja kohti uusia seikkailuja mennään taas. Jengi menee palauttelemaan pikkasen töhniä kropistaan pois. Lainaan erästä Timo Rautiaista" vituttaa niin ettei veri kierrä". Loppuviikko treenaillaan intoa täys ja viikonloppuna runkosarjan vikat pelit.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 18:10 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
17. helmikuuta 2008
Raportit viikonlopun peleistä
Iltaa.

Raportit viikonlopun peleistä luettavissa HIFK:n verkkosivulla: www.hifk-bandy.fi
Lauantain OPS-pelistä kirjoitti Janne Koponen, sunnuntain ToPv-pelistä Tuomo Partanen.

Hyvää viikkoa. Lauantaina jatketaan, silloin paikallisvastustaja Botnia.

AV
lähettänyt HIFK | 20:23 | 5 kommenttia Linkit tähän tekstiin
2.Puoliaika.
Tiukka taisto on vaiennut vierailijoiden voittoon. Kavensimme vielä ihan lopussa ja saimme muutaman kulman ilman tulosta(Harmi). Päät pystyyn ja ensiviikkoa kohden. Viikonloppuna on taas tiukat matsit jotka olisi hyvä hoitaa. Illalla taas raporttia.

T:Pride
lähettänyt HIFK | 15:02 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
1.Puoliaika
Kauan odotettu peli on tilanteessa 1-3. Meillä hukattu pilkku sekä jonkinverran kulmia jotka Tornion pienisuuri mies hoitanut tyylikkäästi. Tornio on vyöryttänyt peli mallikkaasti päätyämme kohden. Molemmilla maali paikkoja muutamia. Olosuhteet on hyvät ja se näkyy katsomossakin kun paikalla reilusti porukkaa. Toiselle jaksolle tempoa lisää sekä rohkeutta pelaa sitä peliä jota osaamme. Pallot omille ja omilla niin varmasti aukeaa Tornion puolustus.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 13:50 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Sunnuntai

Aamupäivää pelipaikalta. Lumisade oli ja meni. Olosuhteet mahtavat runkosarjan kovimpaan peliin. Eilisen jälkeen on levätty ja tankkailtu jotta kovassa temmossa painetaan loppuun saakka. Jengi parhaillaan paliksessa ja näky sininen bussikin tulevan joka ei ollut stadinlinja. Kledjuu ylle ja Bragulle tsiigaa huippu bandyä. Toi tulee-> muuten jutskaa.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 11:00 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
16. helmikuuta 2008
2.Puoliaika
Toisella jaksolla toimi Bragun kellokin kuin paraskin tag heuer. Peli oli kaunista katseltavaa, syötöt löysi omat kaverit jne. Huomenna kaikki katsomoon katsomaan huippu bandyä. JK skrivaa illal lisää.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 16:57 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
1.Puoliaika
Ottelun voittajasta ei ole ollut epäselvää pitkään aikaan. Ainoa epäselvä asia on bragun kello se käy miten sattuu, käyttäjälle koulutusta ja herkkyyttä fingereihin. Pelaamme rauhallisesti ja maltilla. Amilta eka lipsahti, hän varmaan kuvittele syylän menevän ohi mutta eipä mennytkään. Ottelussa esiin on noussut J. Hauska 5 maalia sekä Late 2-3 syöttöä joka on Latelle varmaan recordi.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 15:51 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Lauantai
Tervehdys pelipaikalta. Keli on kerrassaan upea. Katsojalla on huippu oltavat katsomossa. Aurinko paistaa kirkkaana. Joukkueet ottavat jäällä alkulämpöä ja kaikki on valmista viikonlopun ensimmäiseen taistoon. Fiilistä on odotettavissa kun stadinkingit saapuu mestoille sekä HIFK;n fudisnippu myös.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 14:26 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
15. helmikuuta 2008
Perjantai
Iltaa bragulta. Tuulta piisaa yllinkyllin kun joukkue valmistautuu viikonlopun koitoksiin. Bragulla on yksi huonopuoli. Kun lunta ei ole maassa ja on kuivaa niin katupöly on ihan mahdoton. Tuuli tuo hiekkaa kentälle tolkuttomasti. Jengin skrinnarit tylsänä hela tiden Tilannetta ei hirveesti jeesaa sekään että aitojen sisällä on työmaa josta tullutta hiekkaa ei ole onnistuttu peittämään pyynnöistä huolimatta thanks HKR. Joukkueessamme tuntuu tapahtuvan, nyt vuorossa Lavi. Onnea Tompalle potrasta tytöstä. Villi huhu kertoo että naapuri joukkueessakin eräs ikinuori on mahd tulossa isiksi. Jos huhu on paikkaansa pitävä niin onnea.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 18:08 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
13. helmikuuta 2008
Keskiviikko
Iltaa. Alkuun onnittelut Upi Paajaselle 32 v tuli täyteen. Bragulla käy kauhee hiivari saa pitää hatuista kiinni kun tuol ulkona jäpittää. Viikonloppu lähestyy ja sen huomaa porukassa, he odottavat jo taistoja. Treeniemme jälkeen kohtaa Laaksot virallisessa pelissä. Kumpa kaikki menis hyvin. heh heh. Huomenna taas huilataan ja perjantaina ladataan kovat piippuun.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 19:36 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
12. helmikuuta 2008
Tiistai

Hellurei everybody. Taas on palattu harjoittelemaan. Koko jengi treeneissä ja viikonlopun jälkeen totutellaan taas harjoitus tempoon. Kuten olette lukeneet sivujamme ja tätä blogia sekä tekstaria niin sunnuntaina mitä todennäköisemmin se sitten ratkeaa runkosarjan voitto. Joillekkin se on tuttua joillekkin taas ei. Panokset ovat siis kovat siinä ottelussa koska runkosarjan voittajalle on porkkanoita olemassa. Pukumiehet tietää siitä enemmän. Jos koskaan olette hyvä yleisö miettinyt että kannattaako jääpalloa tulla seuraamaan paikan päälle niin annan sanani että nyt kannattaa tulla fiilistelemään kahden huippujoukkueen taistoa.


T: Pride
lähettänyt HIFK | 18:39 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
11. helmikuuta 2008
Raporttiloita peleistä
Päivää.

Raportit luettavissa. Tässä linkki.

Ensi viikonlopun kahdessa kotiottelussa sitten ratkaistaan runkosarjan voitto. Lauantaina ensin lämmittelynä OPS, sunnuntaina ToPv. Katsomoon!

AV
lähettänyt HIFK | 13:41 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
10. helmikuuta 2008
2.Puoliaika
Toinen puoliaika pelattiin ei kummempaa kerrottavaa. Maalit tuli ottelun loppupuolella. Vastustajalla ei juuri saumaa.
TP. Kirjoittaa enemmän illal.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 14:54 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
1.Puoliaika
Peli on hallinnassamme lähes täydellisesti. Vastustajalla ollut muutama paikka, mutta onko ollut tekopaikka siinä vasta kysymys. Keli on sateinen siksi jäässä pelaaminen ei oikein onnistu vaikkakin joukkueet niin tekevät. Mutikainen pamautti semmoisen kudin ylänurkkaan kulman jälkitilanteesta että jos olis ollut vastustaja edessä hänkin olisi ollut ylänurkassa.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 13:48 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Sunnuntai
Terve bändyväki. Joukkuuenjohtaja ollut viimeaikoina kiireinen johtuen hää valmisteluista. Eilen sitä sit mentiin naimisiin joten tekstiä alkaa tulee taas säännöllisesti mutta epäselvästi.

Bragulla olosuhteet on kuin eräästä elokuvasta. Sumuisten vuorten gorilloista.
Ottelunalkuun reilut puoltoista tuntia. Palaverit pidetty ja porukka lämmittelee lihaksistoaan.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 11:24 | 3 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Kampparit-HIFK 2-14
Olipa se hurja sirkus toisella jaksolla! HIFK teki kymmenen maalia kolmessa vartissa. Ensimmäinenkin jakso oli vierasjoukkueen heiniä, Kampparit eivät saaneet yhtään vaarallista hyökkäystä, HIFK teki pari erittäin kaunista maalia monen syötön jälkeen.

Peli siis pelattiin Varkaudessa laboratorio-olosuhteissa. Ei jäänyt epäselväksi, mikä joukkuiden tasoero hyvissä olosuhteissa on. Pelin siirtäminen Varkauteen oli suoraselkäinen ratkaisu päätuomari Kai Wallenilta. Jää Mikkelissä oli erittäin pehmeä, se ei missään tapauksessa olisi kestänyt kahta puoliaikaa. Kävimme katsomassa.

Huomenna raporttia. Hyvää yötä!

AV
lähettänyt HIFK | 0:49 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
9. helmikuuta 2008
Kampparit-HIFK
Tämän päiväinen bandyliigan ottelu Kampparit-HIFK on siirretty pelattavaksi Varkauteen. Ottelu alkaa Varkaudessa klo. 15.00.
Olosuhteet mikkelissä ovat olleet koko kauden heikot, kun paikkakunnalla ei ole tekojäärataa.
Tämän päivän ottelun olisi kotijoukkue halunnut pelata omalla kotikentällä, mutta ottelun päätuomari Kaj Wallen totesi jään liian heikoksi, jonka johdosta olosuhteet muuttuvat liian vaarallisiksi, jotta ottelun olisi voinut pelata luonnon jäällä.
Jäämme odottamaan uutisia ja tilannetietoja siis Varkaudesta.

JK
lähettänyt HIFK | 12:58 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
1. helmikuuta 2008
Vielä peleistä vapaa viikonloppu
Iltapäivää täältä Helsingistä.

Pitikin tuossa pohtimani, että onkohan musta tammikuu yleinen Suomessa, mutta ajatukset siirtyivät juuri illan harjoituksiin. Täällä nimittäin sataa lunta poikittain. Paljon. Puut yrittävät pystyyn, mutta tuuli painaa ne vinoon. Eli jääpallokeli on taas parhaimmillaan.

Lumisateen seuraamisen ohessa kannattaa vierailla HIFK-bandyn sivuilla. Siellä on julkaistu Topiantti Äikkään kolumni jääpallotuotteesta ja jääpallon julkisuuskuvasta. Kirjoitus on täyttä asiaa. Toivottavasti moni on lukenut Suomen Kuvalehden artikkelin jääpallosta. Osa Äikkään kolumnista nimittäin avautuu paremmin, jos tietää mitä SK kirjoitti. Ainakin minun mielestäni SK:n juttu summaa hyvin jääpallon tilaa muiden silmissä tällä hetkellä.

Mutta viikonloppu on rentoa MM-kisojen seuraamista. Laitetaan tähän vielä linkki Venäläiseen nettitelkkariin: http://video.sportbox.ru/
Sen verran mitä ymmärsin, niin etusivun vasemman laidan kuvista aukeaa linkki jälkilähetyksiin, eli sen otsikko lienee arkiv, arkisto. Ainakin nyt pe iltapäivällä siitä putkahti eilinen Venäjä-Valkovenäjä peli.
Keskimmäisessä sarakkeessa ainakin viikolla oli jääpallosta kuva ja siitä aukesi suora lähetys. Eiköhän ne loput pelit näytä, kun alkaa olla tärkeää. Ja Suomihan pelaa Venäjää vastaan välierän, niin aika eetterissä on taattu. Korjatkaa, jos olen väärässä tulkinnoissani. Pointti on kuitenkin, että siltä sivulta kokeilemalla pitäisi Suomi-Venäjä välierän näkyä.

Ja kiitti Anssille linkistä Ruotsin radion nettisivulle. Sivun kautta voi ainakin Ruotsin pelejä seurata, jos kieli taipuu venäjää paremmin. Siellä radion nettisivulla on myös jääpallovisa. Itse sain huimat viisi oikein kymmenestä.

AV

Ei kommentteja: