tiistai 7. lokakuuta 2008

Maaliskuun 2008 blogitekstit

16. maaliskuuta 2008
Puoliaika kolme nolla
Botnia johtaa kolme nolla. Veiterällä on vaikeuksia päästä keskialuen yli. Pari kertaa ovat siinä onnistuneet ja tuloksena oli maalipaikka. Botnialla on kuitenkin ollut enemmän ja parempia paikkoja.

Aivan jakson lopussa Veiterällä oli erinomainen paikka kaventaa, mutta ei maalia.

AV
lähettänyt HIFK | 15:34 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Botnia johtaa naisten finaalia
Kaksi nolla johtaa Botnia puolen tunnin pelin jälkeen. Paine on ollut lähes koko ajan Veiterän päädyssä, mutta maalivahti Tytti Segerman on pitänyt joukkuetta pystyssä.

Botnia kieltämättä liikkuu paremmin ja paikkoja lisätä johtoa tulee koko ajan.

B-nuorten pelissä JPS:n parhaaksi valittiin Mikko Tammilehto ja Botniasta Eemi Dolk.
lähettänyt HIFK | 15:21 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Botnia voitti!
Toisella jaksolla jälleen peli avautui. Ehkä joukkueet väsyivät sillä varsinkin loppu oli aika avointa peliä. Molemmilla oli paikkoja, mutta Botnia käytti ne tehokkaammin hyväkseen. Lopputulos oli 4-2. JPS:llä oli lopussa vielä avoimia maalipaikkoja, mutta Botnian puolustus maalivahti Huberin johdolla hoiti tilanteet.

Onnea mestarit!

AV
lähettänyt HIFK | 14:44 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Puoliaika kaksi nolla Botnialle
Vähämaalisten ensijaksojen ottelut jatkuvat B-nuorten finaalissa. JPS on painostanut hieman, mutta Botnia puolustaa hyvin. JPS joutuu kulmiin tai lyömään kaukaa. Botnian maalissa Christoffer Huber on hoitanut kaukolaukaukset hyvin.

Botnian ensimmäisen maalin teki Roope Juvonen.

Toinen maali viimeisellä minuutilla oli Patrik Huberin loistosuoritus. Huber otti ilmapallon kansainväliseen tyyliin ja sijoitti maalivahdin ohi.

Kuvat Pekka Huovila.

AV
lähettänyt HIFK | 13:15 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
B-nuorten finaali käynnissä, Botnia johtaa yksi nolla
Peliä on pelattu reilu kymmenen minuuttia ja Botnia on tehnyt maalin. Läpiajosta laittoi Roope Juvonen pallon maalivahdin ohi.

Molemmat joukkueet puolustavat hyvin ja peli on ollut tasaista. Botnialle jäähy.

JPS voitti ikämiesten pronssia erittäin jännän pelin jälkeen kaksi yksi. Viime hetkillä molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus tehdä maaleja, mutta maalivhdit pitivät numerot pieninä.

AV
lähettänyt HIFK | 12:44 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
HIFK leikitteli mestariksi!
HIFK:n 35-vuotiaiden joukkue kesti menestyspaineet ja voitti finaalissa Suomen mestaruuden Vestalta numeroin 4-0. Peliä pelattiin käytännössä yhteen maaliin, HIFK oli niin ylivoimainen finaalissa.

Kenttä oli luminen ja HIFK hallitsi ilmapelin paremmin. Varsinkin libero Tomi Lavi oli alakerran ilmapelin valtias.

HIFK:n joukkue oli selvästi turnauksen hyväkuntoisin. Pelaajamateriaali oli ehkä muita joukkueita hieman nuorempi ja vetreämpi, mutta menestys perustui silti yhtenäiseen joukkuepeliin. Suomen mestarit 2008.

HIFK:n parhaana palkittiin Teemu Laitinen.

Aikaisin aamulla pelatussa HIFK voitti PaSa-bandyn Imatralta.

Onnea mestarit. Joukkue on siirtynyt ansaitusti saunalle.

Ikämiesten pronssiottelussa puoliaikatulos on tasan yksi yksi. Vastakkain JPS ja PaSa. Nyt JPS on tehnyt maalin. Aikaa vielä vartti.

AV
lähettänyt HIFK | 11:30 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
15. maaliskuuta 2008
Botnia on mestari!
Viimeisellä kymmenellä minuutilla peliin tuli hieman sähköä ja taisteluilmettä, mutta Botnian voitto oli melko selvä. Botnian pelaaminen johtoasemassa oli järkevää ja he pystyivät pitämään palloa. Puolustusasennetta löytyi riittävästi pitämään Kampparit aisoissa.

Botnian hyökkäykset toisella jaksolla olivat harvat mutta tehokkaat.

A-mestarit! Botnia.

Tuomo Partanen ja Janne Hauska valitsivat Kamppareiden parhaaksi pelaajaksi Sampsa Purhosen ja Botnialta Joonas Peuhkurin.

Ogeli kiittää ja kuittaa tältä päivältä.

Onnea mestareille vielä kerran!
lähettänyt HIFK | 19:29 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Botnia johtoon
Tero Määttälä latasi pallon läheltä maaliin. Kamppareiden puolustus ei pystynyt purkamaan pitkää palloa.

78 minuuttia pelattu.

AV
lähettänyt HIFK | 19:17 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Tasan
Kampit tasoitti. Lyönti läheltä. Botnian pahasta pallonmenetyksestä Aku Ojanen sai lyöntipaikan, eikä hän erehtynyt.

Muuten tylsää peliä. Hienouksia ei näy. Vartti aikaa.

AV
lähettänyt HIFK | 19:12 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Toinen jakso

Puoliaikashowssa heitettiin palloja. Lähimmäksi keskiympyrää osuneet palkittiin.

Toinen jakso aloitettiin lumisateessa, mutta pallo liikkuu hyvin silti. Tasaista edelleen. Kummallakaan ei ihme paikkoja vartissa ollut.

AV
lähettänyt HIFK | 18:50 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Puoliaika
Botnia johtaa kaksi yksi. Tasaista vääntöä. Lumisade jatkuu.

HIFK:n hyökkääjän Janne Hauskan mielestä ensi jakso oli lumisateen takia sekavaa peliä. Jannen mielestä peli menee jatkoajalle. Tuomo Partanen puolestaan on sitä mieltä, että Kampparit kääntää pelin toisella jaksolla.

Katsotaan.

AV
lähettänyt HIFK | 18:13 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Kaksi yksi Botnialle
Botnia tasoitti kulmasta. Joonas Peuhkuri. Kamppi moke Valtonen torjui hienosti, mutta kulmasta Botnia osui.

Sekavaa peliä päästä päähän. Yritys on kova ja Botnia palkitaan. Niklas Johansson teki, Tomi Perätalo syötti pelitilanne.

AV
lähettänyt HIFK | 18:09 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Kampit painaa
Kampeilla pari puolittaista läpiajoa. Ei maalia. Toisen maalivahti torjui, toinen meni ohi. Kamppareiden pelaaja sai jäähyn.

Pitkänpallon peluuta sittenkin. Kampparit näyttää hallitsevan sen paremmin. Botnia yrittää vielä pitää jäissä.

Botnian maalivahti Jonas Nyqvist torjuu Kampparien läpiajon.

Kampeilla pari kulmaa. 31 minuuttia pelattu.

AV
lähettänyt HIFK | 17:53 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Kamppi maali!
Yksi nolla Kamppareille. Maalintekijä Ville Suohonen. Läpiajosta. Botnian puolustajat törmäsivät ratkaisevalla hetkellä toisiinsa ja Suohonen pääsi läpi.

Nyt täytyy vetää vähän sanoja takaisin. Lumisade on alkanut jälleen ja pelaaminen vaikeutuu. Kampparit saanut otetta pelistä. Pallo pyörii Botnian päädyssä.

Botnia puolustaa hyvin, mutta purkaa huolimattomasti.

AV
lähettänyt HIFK | 17:45 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Tasainen alku
Molemmat joukkueet pelaavat jäätä pitkin. Eipä mennytkään pitkän peluuksi. Hyvä. Botnia hieman aktiivisempi, mutta Kamppareilla ainoa loistava maalipaikka toistaiseksi. Hieman ohi.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti. Molemmat voitivat kerran, kumpikin vieraissa.

Kampparit rakentaa peliä lyhyillä avauksilla maalivahdilta pystyyn luistelevalle. Botnian karvaus toiminut hyvin. Niin on Kamppareidenkin.

Kymmenen minuuttia pelattu, nolla nolla. Tarkaavaista peliä molemmilta.

AV
lähettänyt HIFK | 17:33 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
A-nuoret finaali, Botnia-Kampparit
Botnia luistelee jäälle. Juuri on satanut hieman lunta, joten jää vaikuttaa hieman tahmealta. Pronssia A:ssa voitti Vesta viime viikonloppuna.

Onnea pojille peliin!

AV
lähettänyt HIFK | 17:23 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Huima peli!
Mikä ottelu! Kertakaikkiaan loistava suoritus OLS:lta ja varsinkin maalivahti Virtaselta. Kolme torjuntaa rankkarikisassa.

Mestarit 2008. Onnea OLS.

OLS:n tasoitusmaali lopussa meni täysin oikealle pelaajalle. Kumpuoja oli OLS:n näkyvin hyökkääjä. Vielä minuuttia aikaisemmin täällä manattiin harmia kun maalia ei hyvistä paikoista tullut. Mutta puoli minuuttia ennen loppua pallo maaliin! Kylmäpäinen suoritus.

AV
lähettänyt HIFK | 16:33 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Voimia tarvitaan
Molemmilla joukkueilla painaa jaloissa. Tällä hetkellä Niskanen huilaa. Torniolaiset vaikuttavat parempi vointisilta. Mutta raahaavat yksin. Palloa liikuttamalla väsynyt OLS olisi helppo ohittaa. Nyt Tornio pelaa juuri kuin OLS haluaa. Puskee puolustussumppuun.
Tällainen on pelinkulku tällä hetkellä. Tornio vie ja OLS rimpuilee. Tosin OLS kulma äsken tolppaan.

Taisi OLS:n riemu olla ennenaikaista. Nyt on kova työ kahden maalin takaa tulla.

AV
lähettänyt HIFK | 16:00 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Jatkoaika
Kaksi kertaa vartti. Ei kultaista maalia, koko aika pelataan. Jos sitten vielä tasan, rankkarit. Kenttää ei ajeta. Lunta sataa, kevyttä pakkaslunta. Kenttä pelattavassa kunnossa.

Peli näytti viimeisen vartin aikana avoimelta, aika väsyneeltä myös. Jatkoaika saattaa olla Tornion etu, sillä heillä on hieman parempi liike. Toisaalta OLS pystyy kääntämään Tornion pyryt laitaan.

OLS:lla oli viime minuutilla paikka ratkaista. Kumpuoja syötti nerokkaasti, mutta Mällinen oli lopettanut pelaamisen. Pallo meni aivan hieman Mällisen lavan ohi.

Katsojia kuuluttajan ilmoituksen mukaan 2089.

AV
lähettänyt HIFK | 15:53 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Erittäin hyvää peliä!
Ensimmäisen jakson kyttäilyn jälkeen toinen puoliaika on ollut kerrassaan erinomaista jääpalloa. Joukkueet ovat selvästi päättäneet puoliajalla, että nyt pelataan.

Tilanteita sukeutuu koko ajan. Torniolle tällä hetkellä enemmän. Tornion maali lähes roikkuu ilmassa. OLS 5 minuuttia kahden vajaalla.

Hermoilua ilmassa. Peli voi ratketa vielä yksilö virheeseen.

AV
lähettänyt HIFK | 15:39 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Peli tasoittuu
Epävarma peli jatkuu. Kavennuksen jälkeen on nyt Tornion etsikkoaika. OLS-pelaajan jäähyä on jäljellä vielä viisi minuuttia.

Taisi vaan OLS rankaista kreivin aikaan. Toisaalta niitin paikka oli jo äsken kun Tornion puolustus muni.

Kunkku.

Kuva Aimo Vainio.
lähettänyt HIFK | 15:17 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Puoliaika
OLS painosti ensimmäisen jakson jälkipuoliskon, vaikka välillä näytti ote kääntyvän Torniolle. OLS:lla oli useita peräkkäisiä kulmia viimeisen kymmenen minuutin aikana.

Pekka Huovilan kuvia ensimmäiseltä jaksolta.
Kapteenit vastakkain. Iku oli liukas, mutta yritti filmata kerran. Vallen ei mennyt lankaan.
Maalivahteja ei ensimmäisellä jaksolla testattu todella. Virtanen poimi muutaman helpon ja heitti hyvin. Toisessa päässä Koivuranta hoiti yhden lähihässäkän erinomaisesti.

Lukkarila ajoi kerran keskelle ja OLS oli vaikeuksissa. Muuten hänet ohjattiin laitaan, eikä tilanteista tullut vaarallisia.

AV
lähettänyt HIFK | 14:46 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Vanhat herrat vierekkäin

Joukkueiden hidalgot. Ensimmäisen puolentunnin aikana Niskanen on ollut parempi. Tornion puolustajan kautta sivalsi Niskanen ensimmäisen maalin. Ohtoselle on sattunut muutama syöttövirhe, mutta ote on siirtynyt Torniolle pelin edetessä.

Aika paljon virheitä tekevät molemmat joukkueet. Myös tempo on yllättävän rauhallinen. Yllättävää, että kumpikaan ei ole pystynyt toisen virheista rankaisemaan. Esimerkiksi OLS:n Kumpuoja sai virittää lyöntiä täysin rauhassa.

Antti Laineen mielestä peli kääntyy pikku hiljaa Torniolle.

AV
lähettänyt HIFK | 14:24 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Peli alkaa
Tasaväkinen alku. Olsilla oli ekalla minuutilla lyöntipaikka, ohi.

Tässä muutama kuva pelin valmistelusta.

ToPv

OLS

Uutta tekniikkaa perinteisessa Torniolaisessa sireenissä.
Torniolaisia on katsomossa oululaisia enemmän. Laineen Antin valistunut arvio yleisömäärästä on noin reilu tuhat.

AV
lähettänyt HIFK | 13:59 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Alkulämmittely
Yleisöä valuu hiljalleen kentälle. Torniolaisia lähinnä. Nyt sataa kevyttä lunta.

Mutta ketäs tässä kuvassa! Sähäkän näköinen, mutta peliasultaan epäyhtenäinen joukkue. Onko se ToPv vai OLS?

Lämppäripelissä molemmat joukkueet näyttävät rennoilta. Onpa molemmilla kokeneita pelaajia niin monta, että finaalin vaatimukset ovat tiedossa. Kuten jääpallossa niin usein tämä peli voi ratketa maalivahtipeliin. Siinä OLS:lla on ehkä pieni etu, Pidän Virtasta hieman monipuolisempana kuin Tornion Koivurantaa. Toisaalta Koivuranta onnistui HIFK:ta vastaan Kalliossa torjumaan rankkarin tärkeillä hetkillä.

AV
lähettänyt HIFK | 13:00 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Ogelissa peilijää
Tällä hetkellä Oulunkylässä olosuhteet ovat optimaaliset jääpalloiluun. Koneet ovat ajaneet lumen jäältä pois ja vetävät nyt vettä pintaan.

Lämpötila on noin neljä astetta, ei tuule. Taivas on tasaisessa pilvipeitteessä, joten valaistusolosuhtet ovat täydelliset. Kyse on niin sanotuista laboratorio-olosuhteista.

Juuri pelatun yli 35-vuotiaiden pelin JPS-Tolkkis Bollklubb aikana satoi hieman, mutta jää oli kova ja tasainen. JPS muuten voitti 4-1.

Pikagallup kertoo, että paikallaolijoiden mielestä Tornio on lievä suosikki. JPS:n Mika Sillgren ja minä olemme Tornoin puolella, HIFK:n huoltopäällikkö puolestaan veikkasi voittajaksi OLS:a.

Katsojia ei vielä hurraa kentän ympärillä. Kolme torniolaista kannattajaa näin bussissa tunti sitten. Eiköhän katsojia ala valumaan, kun aika lähestyy.

Nyt joukkueet valmistautuvat alkulämmittelyyn, kerron siitä kohta lisää.

AV
lähettänyt HIFK | 12:29 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Huomenta Helsingistä
Finaalipäivän aamuna Helsingissä on neljä astetta lämmintä ja sataa veden sekaista räntää. Keli on oikein hyvä, jos sade lakkaa, tällä hetkellä se on lähinnä tihutusta.

HIFK-35 voitti aamulla JPS:n 5-0. Huomisiin välieriin tsemppiä.

Hesarissa ei ennakkojuttua pelistä ollut, mutta kohtuukokoinen mainos sentään. Kommentoikaa ketkä pääsette Kalevaa tai Pohjolan Sanomia lukemaan, millaisia juttuja siellä.

AV
lähettänyt HIFK | 10:44 | 2 kommenttia Linkit tähän tekstiin
HIFK-35 ilmoittautui mestarisuosikiksi
HIFK pärjää.

Yli 35-vuotiaiden sarjassa HIFK oli perjantaina yli muiden. Botnia kaatui numeroin 10-2 ja Tolkkis Bollklubb 8-2.

Seurasin HIFK-Botnia peliä ensimmäisen vartin ja HIFK oli kieltämättä vakuuttava. Maalitykkinä toimi tietenkin Niko Hintikka ja keskikentän työmyyräkaksikko Mikko Vainikka ja Teemu Laitinen estivät Botnian pyristelyt. Botnian maalilla Jari Talvensaari teki voitavansa, torjui erinomaisesti.

HIFK on siis ennen lauantain ratkaisuotteluita reilussa johdossa. Aamutuimaan lauantaina käytävä peli Jyväskylän seudun Palloseuraa vastaan ratkaisee mestaruuden. Vain ihme voi viedä HIFK-35:n mestaruuden.

Kuvassa kaukalopalloliiton toiminnanjohtaja Timo Wallius harkitsee kenelle syöttäisi.

AV

Kuvat Pekka huovila.
lähettänyt HIFK | 2:45 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
11. maaliskuuta 2008
Pelit jatkuvat, HIFK-35 tulessa viikonloppuna
Iltaa jääpalloväki!

Kun suurimmat akuutit tappion pettymykset alkavat hiljalleen väistyä, huomasin pelejä vielä viikonloppuna täällä Helsingissä olevan. Ja oikein roppakaupalla.

HIFK:n perheestä tulessa ovat yli 35-vuotiaat. Katso ohjelma HIFK:n nettisivulta.

Me raahataan läppäri paikalle lauantaina ja jos suinkin yhteyksiä saadaan nettiavaruuteen, niin raportoidaan täällä blogissa. Pelithän alkavat Ogelissa jo kello kahdeksan aamulla, mutta viimeistään HIFK35-vuotiaiden otteluun 8.55 lupaan olla paikalla. Miesten ja A-nuorten finaali raportoidaan suorana lähetyksenä. Yhteyksiä yritämme selvittää jo etukäteen, joten seuratkaa blogia jo perjantaina, tiedotamme.

AV
lähettänyt HIFK | 23:17 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
3. maaliskuuta 2008
HIFK futisforumilla
Katsokaa Futisforumilta nimimerkki Sudeetin raportti kuvien kera HIFK-Narukerä pelistä.

AV
lähettänyt HIFK | 22:02 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Viimeinen raportti
Tämän kauden viimeinen raportti HIFK:n peleistä on nettisivulla. Kiitti Tuomolle raportista. Ja kiitos kaikille muillekin ja anteeksi.

Seuratkaa vielä blogia ja nettiä, sillä kausi ei ole vielä päättynyt. Ainakin finaalista raportoidaan täällä parin viikon päästä.

Ja onnea Narukerälle välieriin.

AV
lähettänyt HIFK | 20:52 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
2. maaliskuuta 2008
2.Puoliaika.
Pahin kävi toteen. Ei helvetti, nyt harmittaa miljoonasti. Toisella jaksolla loimme miljoonan euron paikkoja mutta kun ei mene niin ei mene . Ylivoimainen loppuottelu joukkue(veikattu) siirty syrjään tältä kaudelta. Ensi kaudella uudet kujeet. Tämän tarkemmin ja muutenkin en jaksa nyt kirjoitella. Joku kirjoittelee mahdollisimman nopeasti kaikesta huolimatta.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 15:01 | 3 kommenttia Linkit tähän tekstiin
1.Puoliaika

Ottelun tärkeys näkyy. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita molemminpuolin(1 otsa jo auki) mutta kehissä taas. Mahtavaa kannatusta Stadin Kingeiltä thanks. Keli vaikuttaa raskaalta, pallon syöttäminen nihkeellä jäällä aika epävärman oloista. Tästä on kumminkin meijän hyvä jatkaa, tämä riittänee meille, mutta uskon että pelajaajat haluavat reilumman kaulan.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 13:50 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Osa 2.
Päivää Kalliosta. Olosuhteet ovat hyvät tärkeään otteluun. Kaikki on osaltamme kondiksessa ja olemme valmiit vastaamaan huutoon. Tänään täällä pelataan ns. kaksi ottelua ja poistumme niistä voittajana.

T: Pride
lähettänyt HIFK | 12:12 | 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
1. maaliskuuta 2008
Sunnuntaina jatkuu!
Eilinen tappio painaa mieliä vielä, mutta sunnuntaina asia voi muuttua. Kaikki on omissa käsissä, voitolla jatkoajalle ja sieltä välieriin.

Kotimatkalla linja-autossa joukkueen ilme oli vihainen. Meininki oli että luu kurkkuun sunnuntaina.

Lue lyhyt raportti HIFK:n netistä. Analysoidaan lisää sunnuntaina.